Aug 21, 2006, 12:13 PM

България 

  Poetry
818 0 6

Тази земя,на която живея-
тази земя е свещенна.
Опръскана с кръв и търпяла мъчения-
тази земя все тъй верна.
Тази земя,тази майка-кърмилница
дала подслон на народите,
тази земя-това старо светилище
все някой ден ще пребродите.
В този ден вие ще видите нея-
нея,самата земя-пълна с красиви
гори и полета,изпъстрени с много цветя.
Пълна с реки,езера и потоци,
пълна с високи и горди балкани
дали подслон на животни и птици,
дали живот на рода ни.
На тази земя са живели дедите ни,
на тази земя са умрели.
На тази земя са живели бащите ни
и нашите майки са пели.
На тази земя днес живеем и ние,
на тази земя ще живеят децата ни.
Обичайте тази земя и пазете я
и знайте,че тя е в сърцата ни.

© НЯКОЯ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??