Sep 26, 2023, 3:57 PM  

Нощта... 

  Poetry
168 0 0

Нощта идва често.

Съблича светлата си дреха…

Наобикаля двора, дърветата, къщата.

 

Нощта ми разрешава да я гледам.

 

Съблича светлата си дреха

и се отпуска на земята.

Заспива бързо…Нощта

има лунички и не сънува.

 

Аз съм длъжен да измислям

сънищата и. И да не я докосвам.

 

През нощта пиша на едно

бяло листче за себе си

и за оранжевото растение

в градината. Гледам я дълго.

 

Сутринта- червеният петел,

дето наш’те го заклаха,

рецитира сънищата на нощта.

 

И те се сбъдват.

 

© Петър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??