May 8, 2010, 7:46 PM

* * * 

  Poetry
353 0 3

           М Н О Г О      Л И Ч Н О       У С Е Щ А Н Е

 

 

 

 

 

 

Неописуеми състояния

припяват прибойно.

Нападат, отдръпвайки се

и отстъпват нападайки.

Всичко е чудо.

От ултра до инфразвуци и багри.

Но някъде няма “някога”.

Преживяното е магия,

съпреживяното - памет.

Всъщност има ли нещо,

когато сто еона неща

са на върха на една игла.

И аз се ровя из тях

балансирайки,

непоправимо безпомощна,

опряла атоми

върху бастуна на словото.

Хаотично се пренареждам,

докато се изгубя изцяло.

Тогава е най-сладко,

защото броя нивата на осъзнаването.

Те са точно толкова,

колкото на неосъзнаването.

Аз съм в центъра у дома,

в тишина, съпроводена

с тръпката на отсъствието.

Покланям се смирено

и благославям.

Наивни хора крещят за нещо

и се жалят.

Не разбирам смисъла на думите им.

Спирам и почивам,

защото получаването

е подножие на отнемането.

Синусоида като мълния

ме поразява, но е стъпало.

Странни крушенци сме -

все отлагаме пътуването към брега.

Днес исках да си поплача,

но загубих сълзите

и само хлипам.

Възкресявам усещането,че ме има.

За да се връщам в него,

нося огледало.

И други го правят.

Ако от всички огледала направим едно,

ще уловим Истината.

 

                                                 

 

                                                   

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Преживяното е магия,
    съпреживяното - памет."

    !!!
  • Mила Джейни,ето какво исках да изразя чрез това послание:Ние човеците откриваме истината за себе си в очите на другите,а не бива да бъде така.
    Това е огледалото,което всеки носи.Всеки се оглежда в другите-в тяхните огледала.Но това за съжаление съвсем не е истината.Ако от всички огледала направим само едно ще имама само една Истина.Без да има конфликти поради различното възприятие на света ще го възприемаме еднакво и без негативи-с положително мислене.
  • категория - Философия бих казала, твърде усукано за поезия по мое мнение, пък и истината не се лови, защото тя не бяга, а прозира защото нейната структура е прозрачност, тя не е огледална зависимост.
    Или бих казала тема за есе, Загора!
    Извини ме, така мисля!

Random works
: ??:??