Nov 7, 2021, 10:35 AM

Целувка от луната 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
457 6 6

На татко

 

Луната вместо тебе ме целуна!*
За лека нощ тя песен ми попя.
Но някъде, ей там, само за секунда,
бащина усмивка в лицето ѝ видях.

Заспах и продължих да се усмихвам.
В съня ми беше седнал срещу мен,
ръцете ми във своите държеше,
говорихме си в този миг свещен.

Разказвах му за радостите мои,
за неволите ми, спънали се в мен,
за ежедневни, мънички тревоги...
а той ме спря и каза ми смирен:

"Дъще моя, ти помниш ли когато,
за мен се грижеше в последните ми дни?
Под сърцето ти, туптеше друго свято
и ти казвах: спри се, поседни!

Тогава ти заръчах да се грижиш
за всички близки покрай теб.
За децата си да бъдеш стожер,
да вървиш единствено напред.

Ти каза: "Татко, всичко ще направя,
до мене само остани!
Аз мога с всичко да се справя"...
и да си тръгна в този ден ми забрани.

И ето, аз до теб съм, бдя над теб!
Заключи ме в сърцето си със обич!
Повярвах ти, спокоен съм за теб...
и знаех, че със всичко ще се справиш!"

...За лека нощ луната ме целуна,
притихнал беше даже и света.
Видях във тишината  лунна...
Татко... ти беше най-ярката звезда!

07.11.2021г.

_________________________________________

 

* Луната вместо тебе ме целуна
   Румяна Пелова
 

© Теодора Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??