Целувка за сбогом
Целувката за сбогом се запомня,
недей да ме целуваш отчуждено!
В една целувка чувството е огън,
без който на човек му е студено.
Не ме оставяй дълго да треперя,
а прегърни ме, после си отивай.
В една целувка аз ще те намеря,
дори когато няма да те има.
Обичай ме, любов! Изпепели ме! Обичай ме в омразата си даже!
Обичай ме, когато си отиваш!
Обичай ме фатално, като жажда.
И нека ме боли до изнемога.
Душата ревност нека да разяжда.
С една целувка дадена за сбогом,
не чезне любовта, а се преражда!
© Александър Калчев All rights reserved.