Dec 7, 2016, 7:54 AM

Цената 

  Poetry
351 1 4

ЦЕНАТА

                                      

 

 

Имаш нужда да бъдеш красива?!

Имаш нужда да бъдеш добра?!

Имаш нужда да бъдеш щастлива

във крещящия път на деня!

 

Не очакваш, че само децата ти

ще изпълват деня ти с любов,

и че спира във делника вятърът

за свободния полет готов?!...

 

Ще се молиш да бъде различен-

да разроши косите ти с плам,

да повдигне игриво полите ти

във очите без капчица срам,

 

а във нощите да те погали

със копнееща, нежна ръка

и да стопли душата ти с вяра,

че не трябва да бъдеш сама!...

 

Имаш нужда да бъдеш различна!

Имаш нужда от пълна луна!

Имаш нужда от неприличие!

Но за всичко си има цена!!!

 

 

© Симеон Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??