ЦЕНАТА НА ЖИВОТА
Mъж стиска в ръце моето мъничко сърце...
С всяка мисъл за свобода,
усещам болка и тъга...
И това е моето призвание,
да се боря за нечие признание...
Но защо това така ме натъжава,
защо в този свят всичко така ни огoрчава?
Защо за да усещам радостна вълна,
трябва да заплатя с жестоката тъга...
Защо за да имам богатства и материални, и душевни,
трябва да усещам и страха, и болката плачевни...
Да се боря за любовта.
Да минавам и през бури и през снегове,
за да си спечеля малко нежни мигове...
И да крещя и смирена да мълча,
за да бъда аз отново на върха...
Да усещам как силни ветрове потъпкват моето сърце...
Силни мощни думи от вълнение да прогонват моето съмнение,
че в този свят... объркан свят,
всичко има си цена...
Цена на силна болка и тъга,
която трябва да платиш с
твойто тяло и душа..
© Габриела ЛИСИЧКАТА All rights reserved.