Mar 26, 2021, 7:41 AM

Ценител на изкуства 

  Poetry
680 1 3

  България на спомен заприлича,
потънала в поток от сивота,
но даже и такава я обичам,
защото е Родината ми тя!

Тъгувам, че по пътищата няма
усмихнати и весели лица.
Доволно се разхожда по пижама
поредната измама на властта.

Програмата не мога да превключа.
Изправям се. Воювам със страха.
Борбата на смирение ме учи.
Търпение царува в любовта.

Дарявам ли красивите си чувства
на вашите читателски души?
Животът е ценител на изкуства
и в своята обител той твори.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??