Все по-хубав светът ми изглежда,
по-примамлив и тъй обновен!
От прозореца тъжно поглеждам
с карантината хваната в плен.
Все по-хубав светът ми изглежда
арестувана в моя кафез!
И остава ми тази надежда
да ми кажат: Свободно! Излез!
Този вирус когато го срещна
ще му кажа: Я, бягай оттук!
Ти си тръгнал в посока погрешна
и отивай веднага при друг!
Тук сме малко и все със проблеми
и се чудим кое по-напред!
Кръвожаден си, като те гледам,
а пък нас ни изцеждат отвред!
Хайде, тръгвай, че нямаме време!
И недей да поглеждаш назад,
че короната май ще ти вземем
и ще бъдеш до болка познат!
За посмешище вече ще станеш -
гологлав, без корона и грим!
Затова бързай пътя да хванеш
и изчезвай оттук яко дим!
Колко хубав светът ще изглежда
без корона, без вирус навън!
Обещавам, добре ще оглеждам,
че се стряскам дори и на сън!
© Елка Тодорова All rights reserved.