Mar 3, 2013, 3:15 PM

Час за излитане 

  Poetry » Love
532 0 3

Час за излитане

 

Хубаво е посред нощните завеси

някой да пререже правилата,

върху голите дървета да намята

думи, несъбрани в словоред за двама.

Тъй са тъжно потъмнели

клапите  в сърдечния контейнер,

зеят празнини в душевните долапи,

зимно е от теб до мен по Целзий...

 

Чакам на самотна гара влака

с твоя лик от днес до понеделник -

всеки празен час отеква в мрака

като лист отронен из калта безвремие.

Ако слезеш в моя свят помръкнал,

слънчево ще викне в мегафона

дяволски стрелочник: двама ще летят нагоре!

Влакът отпътува във посока Обич!

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??