*** част1
Ще останеш за мене мираж,
мечтан оазис в пустиня,
есенен тъжен пейзаж
зад лика на богиня.
Ще бъдеш лъч светлина,
събудил спомен потаен,
ще бъдеш принцеса в нощта
и огън в съня ми безкраен.
Ще гледам как си щастлива
и всеки безгрижен момент
по устните как се разлива
усмивка от днешния ден.
Нощта ще е нежна и тиха,
денят ще е някакъв час,
спокоен, сладко притихнал
тъй, както се чувствам и аз.
16.10.99
© Венцислав Янакиев All rights reserved.
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=76998