Jun 19, 2007, 12:06 AM

Человек бъди 

  Poetry
571 0 2

Не ще позволя ази, братко,
в лепкавата кал на окопа
отчаяно да лежиш
и вяра, свята в живота да губиш.
Изправи се, другарю!
Нека дъждът отмие от теб страха
и духа войнишки в тебе да пробуди.
Заклевам се, братко!
Не ще ни погуби врагът.
Ще се бием докрай
и гневно ще оцелеем.
Ти си войник. Добре.
Но вярвай в живота и человек бъди!
Спомни си,
как победихме при Едирне.
Повярвай!
Ще победим и тук - на Добро поле.
Бихме се славно, ще се бием и сега...
Аз съм готов, братко, да посрещна
оловни куршуми
и подли шрапнели,
а от тебе искам само
да вярваш,
да застанеш до мен, с оръжие в ръка
и да сътворим чудо
в предстоящия кървав ден.

© Ахмед Ахмедов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??