Mar 8, 2009, 8:08 PM

Черен курбан 

  Poetry
606 0 10

Днес, майки,
черен празник -
Курбан за Боговете,
смърт за вашите деца.
Днес, мили,
всичко е празно,
броите часовете
до празника на смъртта...
Те винаги ще са на възраст
не повече от двайсет
и всичките кошмари
ще изникват в душите -
и нашите, и вашите!
До вчера избирахте костюми,
днес – ковчези
за вечния път на сина ви.
От шега на съдбата
скърбящи сте.
А колко е тъжно!
Животът спря
пред толкова хора,
все тъй млади, красиви,
с мечти по-важни от залези...
Къде са дните правдиви?

Цветята във Стара Загора
продадоха се за минути,
хората гледат с умора,
а молитвите остават нечути...

Посветено на четирите момчета, загинали в катастрофа на 06.03.2009! Всички скърбим!

08.03.2009

© Две All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??