Nov 19, 2021, 5:28 PM

Черен петък или петъчна пародия 

  Poetry » Civilian
360 0 2

Търговецът в люлка ни люлее,

щом тайно вдигнал е цената,

отправя ни гальовен поглед

с влажните очи на сърната.

 

Съвеста си лесно чисти

с някаква невидима инфлация,

със солена затвърдява истината

изпратена към Родина и нация.

 

Черен петък ли е истината,

петъчна пародия ли е лъжата?

Кой път да хване Човекът,

за да не загуби си парата!?

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??