Mar 18, 2012, 7:19 AM

Черно и бяло 

  Poetry » Phylosophy
564 0 9

Само в космоса черната дупка

всепоглъщаща истински черна е!

И гробовният трап неподкупен

с двата метра вдълбана каверна.

 

Друго черно в природата няма!

Не се среща и чистото бяло.

Радостта ни превръща се в драма,

а след драмата – в ново начало.

 

Дори чувствата чисти, невинни

нямат граници само два цвята.

Цветовете – творения дивни,

в полукръг разпростира дъгата.

 

А когато се ражда свръхнова

или бебе щастливо проплаче,

те се смесват менливи отново

и животът започва всезначен.

 

Между бяло и черно протича,

потъмнява и пак се избистря.

Предвещаващо пролет кокиче

в чернозема над сняг се разлиства.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??