Nov 1, 2022, 9:06 AM

Чернова на салфетка 

  Poetry
282 2 6
ЧЕРНОВА НА САЛФЕТКА

 

С "Да пием" започват много поети.

"Да пием" за нас, за живота, смъртта!

Уж доста съм чел, но така не прочетох

"Да пием за моята вярна жена"!

 

За тази, която без грим ни посреща.

По нощница, рошава, с подути очи

и слуша от стълбите как се изпращаме - 

пияни, брадясали, малко след три!

 

Ето ни в кръчмата - прегърбени, гърбави.

Спорим със себе си и черпим нощта.

Пишеме стихове, които не помним... 

Подарък за нечия бедна душа!

 

Нощта е напреднала. Комкаме Дявола!

Пияни сме всички малко след три.

Диктувам на бармана: "Пиши на салфетка!

Да пием за нашите верни жени!"

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??