Mar 11, 2011, 8:34 PM

Честит Имен Ден, Льо Ше - нищо, че чак утре е 

  Poetry » Other
1105 0 10

 

За именния ден на Тото,

макар да ме боли ухото,

седя и къдря благ рефрен.

 

Под мен заспа дори креслото

измъчено и то, горкото,

от напъна ми вдъхновен,

 

защото

 

с какво да изненадам Тото,

на който зорко е окото

за всеки римен дисонанс

 

и като рицар на перото

отделя плява от зърното,

щом кълн проточи куц романс;

 

каквото

 

и да омеся от брашното

за именния ден на Тото,

не торта със изтънчен вкус

 

ще стане. Както и тангото,

объркаш ли го със хорото,

се получава хърбав блус

 

Ех, Тото!

 

Весел празник!

 

 

и благодарско за благодарската балада:)

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=244360

 

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??