Nov 14, 2013, 6:14 PM

Честност 

  Poetry
524 0 3

Сънувал ли си бели птици? Камбаните в молитва - песен?
Какво е да си истинска светица? Отсявал ли си житото от плесен?

Ти знаеш ли дали е чудо? Навярно пътят е в една посока.
Не искаш ли да бъдеш буден? Да не гониш в себе си живота.

А виждал ли си днес цветята? И зелените поля - градини?
Само миг е между двата свята. Уж сме мъртви, а сме още живи.

Каква е болката от тези рани? Да се върнеш е ужасно късно.
А очакваш някак да останеш. И отново да си носиш кръста.

Ти умирал ли си в тази прелест? И живял ли си така в душата?
Да не чувстваш на гърба си тежест. Тя е някакъв фалшив придатък.

А сънувал ли си бели птици? Камбаните в молитва - песен?
Аз те моля: - запали свещица. Да си вечно със сърцето честен!

© Аз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви много за топлите думи, приятели! Нека е светло в душите и сърцата ви, въпреки мрачното време навън!
  • Браво! Прекрасен призив! Нека сме честни със сърцето и не забравяме, че сме живи! Поздрав Васил!
  • Де да можех да намеря подходящите думи! Прекрасно е! Полетях...
Random works
: ??:??