Sep 5, 2017, 8:03 AM

Чиста есен 

  Poetry » Landscape, Phylosophy, Other
996 0 4

Бистра есен, заес'нила
рано из зарана!
лято старо в свила, свила,
и в червена слама.
Топла есен захладила,
в жаркост прегояла,
лист зелен по-озлатила
в суша зажадняла.

 

Влажна есен, повлажнила,
земи обгорени!
Буревидно одъждила –
лесове сломени.
По чукари непристъпни –
щъркел да подгони,
лястовици неотстъпно –
в земи невидени.

 

Плодна есен заплодила,
цветове уханни!
Мед дарили на пчелина,
в плод да са пресладни.
Тиха есен потишила,
лятно шумолене
и в килим от листи скрила,
та върви след мене!

 

Бистра, топла, сладка есен,
в радост днес те има
летен пóвей допонесен,
чак до лед'на зима!

 

© Борислав Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??