Някак всичко изгуби смисъл.
Снегът в настъпила
пролет душите
цъфнали отново убива.
Миналото мой гост
е и без да пита отново
със страшна, необяснима
сила връхлита.
Няма я любовта.
Казах ти, че тъй ще стане!
Кажи сега на какво се надяваше?
Обичта към теб на път е да угасне.
Ах, ни най-малко не го очакваше.
Земята на две е разцепена –
остава само теб да погълне.
Откажи се, дълбока скръб,
парче от злото готово е теб
да обгърне.
И миналото млъкна,
настъпи тишина.
Готова бях да се откажа, изгубена
сред пустата гъста мъгла.
Но в този миг яви се някой
и любезно почука на вратата.
Бъдещето беше – все така ярко,
появило се сякаш от дълбините
на небесата.
Изправи се ти и
върви след мене.
Болката ще мине,
не ще си обречена
на вечно бреме.
Усмихни се и се
сбогувай със самотата.
Богат е онзи, който в
грозното открива красотата.
Този поглед ти го имаш,
на всичко аз ще се обзаложа.
Върви по пътя и не спирай,
много мога аз да ти предложа.
На бъдещето бях
готова да подам ръка,
потънала, опиянена
от тази сладка суета.
Но ето – трети
гост пристигна.
Настоящето със
цяло гърло се провиква.
Спри да слушаш тез глупци!
Те чакат само с теб да
се нахранят – ужасни,
гадни, зли молци.
Не се вълнувай ти
от утрешния ден.
Живей за днес и
следвай мен.
Безгрижие и щастие
ти обещавам аз.
Отидоха си всички,
пробудих се от дълъг сън.
Сама останах и
загледах се навън.
Снегът натрупа,
чисто бяло е навън.
А аз седя и всичко
наблюдавам.
Направих избор –
времето за мен е спряло...
© Елина Спасова All rights reserved.