Jun 25, 2024, 8:59 PM

Чистилище 

  Poetry
100 1 0

Чистилището дава втори шанс 

да осъзнаем и да се покаем.
Понякога подава ни аванс
и време, спомена да разгадаем.

 

Чистилището  връща ни назад
към стъпки от безпаметни моменти
и чака да открием бурен свят,
от скъсани и дръзки комплименти.

 

Чистилището търси пропастта,
която е препънала душата 
и чака пред вратата съвестта,
за да пречисти храма на съдбата.

 

Чистилището вярва, че скърбим
и молим се за премълчани думи,
то знае, че животът е любим,
но само за простор от нежни струни...

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??