Aug 26, 2012, 10:47 AM

Човек ...?! 

  Poetry
491 0 1

Ден, дълъг колкото година.

Секунда, с продължителност на век.

Хуманността от мен отдавна си замина

и често питам се дали все още съм човек.

 

Обаятелните погледи на минувачите

се любуват на красивата обвивка.

Жадно пълнят се душите на зяпачите,

а душата моя скътана е под завивка.

 

Постеля плътна, мръсна и оглозгана от думите,

с които властно ме заливаха обичните.

Третираха ме ту като зависимата от комуните,

ту като богиня... Част от игрите на двуличните.

 

Така, превръщайки в прахообразна тиня

отломките разбити, останали от мен.

И всеки от предишните "обични" ме подмина.

Не иска никой да има дух убит, сломен...

 

        Ала забравят, че всеки стига тази бездна някой ден!

© Лекса Джорджис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки има своите бездни, миличка. Двуличието в този свят е много. Но то не е твоята бездна, а тяхна, дори още някои да не са го разбрали. Все някога едно от лицата им ще ги предаде. Но ти не се предавай, не бива...
Random works
: ??:??