Човек
Веят в мене ветрове,
сезони безумно се гонят,
макар и спокоен наглед,
аз съм за бури устроен,
в моята малка вселена
сам звезди разгорях,
късче по късче, небе
от надежда градях...
Така е навярно със всеки,
днешната орис презрял,
бродя по трудни пътеки...
...търся човек оцелял.
© Запрян Колев All rights reserved.