ЧОВЕК СЕ БОРИ...
Човек се бори докато е жив
с превратностите на живота труден,
а той понякога е сив,
понякога - красив и чуден.
Веднъж с любов ще те дари,
а друг път с пръст ще те нахока.
Ще те затрупа той с пари
или ще те направи просяк.
Ще те качи на някой връх
и тъкмо мислиш, че си вечен,
преди последния си дъх,
ще разбереш, че си човече.
Днес гали те със длан добра
по темето, като грижовен татко
и струва ти се, че игра
е тоз живот, безкрайно сладък.
А утре пламваш. Да, шамар
от тази, същата ръка... корава
превръща битието ти в кошмар -
пионка си, която разиграват.
Човек се бори докато е жив
с превратностите на живота труден
и трябва да е търпелив,
но не страхлив, безволев, муден!
22 февруари 2008 г.
гр. Русе
© Румен Ченков All rights reserved.