От лакърдии и от теферичи човеци вдигат врява – до възбог.
Посмя се Сатаната като пич и молѝва скри зад десния си рог.
Какво ли още трябва да запише? Човек ли е – пиши го зла беля.
Почувствал се Рогатият излишен, отвъд джендема сам се запиля.
Напразно търси той душите, в човечеството днешно май са кът.
Не им е нужен и Спасител. От себе си те как да се спасят?
А Господ здраво е заключил рая. От ангелите – вятър и пера...
Човек създал? Аз, дяволът, накрая гайлето му самичък да бера.
© Надежда Ангелова All rights reserved.