Feb 21, 2018, 3:04 AM

Човекът и реалността 

  Poetry » Love
303 1 4

Човекът е роден за да живее, 

да скача,  да се весели,  да тича, 

любов да прави -  песен да запее, 

човекът е роден за да обича. 

 

Светът е само неговата къща, 

неговият истински и светъл дом, 

където майка син - юнак прегръща, 

още от кърмаче точно в този дом. 

 

Където знаем - детството отмина, 

толкова е свята нашата земя, 

в сърцата ни - трилистна детелина, 

в душите ни е майка и баща. 

 

Я виж как само плаче и тъмнее, 

човекът се изменя и обрича, 

а човекът е роден за да живее, 

а човекът е роден за да обича. 

 

 

​​​​​​

 

 

© Иван Бодуров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Sunny_EL!
  • Обичта е главният двигател
    на човешкия живот и очите, които гледат
    чрез нея, виждат всичко красиво около себе си,
    дори когато животът силно натежава с тегобите си.
    Поздравления за хубавата и докосваща творба! 🍀
  • Благодаря, goblenka.
  • Да! За това е роден, но нещо се е объркало в него. Много ми хареса!
Random works
: ??:??