Разпети петък е, да помним, да се молим!
Днес бе разпънат най-невинният роден.
Две хиляди години този ден го помним,
как наказан беше този, Спасителят на теб и мен.
И днес на кръстовете се коват невинни
и е тълпата същата, като тогава -
Където хвали после хвърля зли слова, обидни,
и на лъжи, и на измами вярва...
Дали след още толкова от време
човекът пак ще бъде грешен и без вяра?
Тогава даже спомен няма да е жив от мене,
но възможно е и всеки хора... да ги няма...
14.04.2023.
© Георги Каменов All rights reserved.
Може да не личи от творбите ми, но съм вярващ, като моят избор е да не агитирам никъде за това, защото вярвам, че който търси, намира.
А агитацията нека да я оставим за политиката и другите подобни човешки циркове и драми.
Благодаря, Антоанета, за чудесно изказаното мнение и за отношението.