ЧУДОТО НА БОГОРОДИЦА
Чудото на Богородица.
Миряните.
Задушно е.
Погледите - вперени,
души - изгубени...
Намерени?...
А Тя мълчи.
Не танцува и не свети,
както всеки път
на своето Успение.
Защо мълчание?
Присъда ли?
Обида?
Тъга?...
Защо не трепва Богородица?
Омаяна от чакане, на тълпата
стори й се, че се случва...
Чудо…
А Богородица, със тъжните очи,
плаче.
И мълчи,
мълчи.
Мълчи...
© Албена Стефанова All rights reserved.