Jan 25, 2011, 9:46 AM

Циганко, гледай ми на сърце 

  Poetry » Love
1629 0 0

Циганко, гледай ми на сърце



Циганко  стара, гледай ми на сърце,

че кафето горчиво нищо не казва,

а онемели от нежните ласки ръце,

обет за мълчание спазват.


Не надничай, смело погледни!

Да чуя твоята присъда.

Взирай се, до дъното стигни,

разгадай ми - да бъда или да не бъда!


Да бъда с него - ще живея в грях,

до гроб ще бъда негова робиня,

а без него всичко се превръща в прах,

душата ми ще стане на пустиня!


Циганко  стара, гледай ми на сърце,

че кафето горчиво нищо не казва,

а онемели от нежните ласки ръце,

обет за мълчание спазват.


© Христина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??