Mar 14, 2008, 9:58 AM

Циганска пролет 

  Poetry » East forms
769 0 6

ЦИГАНСКА ПРОЛЕТ

хайку

 

Дим от пура и
боси стъпки по груба дъсчена веранда.
Мъх по изоставените керемиди.

~~~

Напъпила е кривата смоковница -
ражда зелено начало.
Подслон за уморени пророци.

~~~

Празно петолиние между стълбовете
очаква лястовичи ноти.
Симфонията на пролетта е толко празнична.

~~~

Зелени кепенци и криви черчевета
без стъкла.
Приканват очакваното лято да влезе вътре.

~~~

Черни тирета и точки - граматика
по крилата на божите кравички.
Слънчев лен на перваза.

~~~

Черни гарвани се гонят
в косите на мургаво момиче.
Жълти звънчета прикриват слабините й.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??