Apr 12, 2020, 5:58 PM

Цветен ден 

  Poetry » Love
478 0 0

За Цветница

Отново е днеска най- светлия ден.

Отново е празника- празник свещен.

Отново е радост и радост за мен-

другарят до тебе, съпруг, пък и фен.

 

Във пъстрата пролет на нашите дни,

ухаеща нежно на клонки върби,

пред прага на църква се ти напъни

да чуеш и днеска: тръбата тръби!

 

И пее се химна на божи цветя...

Поднасям ти, мила, цветя във букет.

В камбаните вече и звук проехтя

за мир на земята, и див берекет.

 

И аз съм до тебе със моето Аз,

а радост за мене- едничка си ти.

Че обич залива и двамата нас,

и цветето в тебе по- ярко цъфти!

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??