Пред мен градина чудна се намира
и най-красивите цветя са там.
Намираше се цветето на моята любима;
поисках толкова да го открия сам.
Излизам тази сутрин на разходка,
загледан в свежите цветя
Изпълнен със надежди, чувства нежни,
посегнах да откъсна цветето на любовта.
Но, хванал него, остра болка ме преряза -
не беше цвете това тук.
Oставила бе меч за мене моята любима,
а цветето - дарила беше временно на друг.
© Валесион Валесион All rights reserved.