May 3, 2013, 2:17 PM

Цветна любов 

  Poetry » Love
778 0 5

Пожелах си любов. 
Като вик,
като миг, като стих.
Като песен. 
Диптих.
Като слънчев рефрен.
Пожелах си любов - 
и за теб, 
и за мен -
като стръкче трева, 
като семенце малко,
като пясъчно зрънце,
като щура вълна,
като жаркото слънце.
Пожелах си любов - 
като буйна река,
като пролетен бързей.
Жив планински поток,
малка брънка. Следа.
И рисувах... Любов.
С китни пролетни вейки.
В цветно малко стъкло -
нарисувах... любов.
Ситни капки роса,
топъл ромон на дъжд -
във очите.
Нарисувах...
за теб и за мен
шепа цветна любов.



© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??