Apr 18, 2014, 8:37 PM

Цветно ми е 

  Poetry » Love
1081 0 0
Цветно ми е!
Пъстрокрила птица
на рамото ми кацна във зори,
погали нежно уморените очи
и с топлина и нежност ме дари.
Цветно ми е!
Пърхат пъстри пеперуди
в милиони цветове денят ми е облян.
Днес денят се буди
от нежността на мойта длан.
Цветно цветни
са ми нощите и дните.
И душата е събрала цялата дъга,
 камъка във цвете ще превърне -
от очите щом потича чиста, утринна роса.
Цветно ми е името
и пролетно сърцето.
Пее ми душата върху слънчеви лъчи.
Някъде забравено във мен детето
все още картини рисува с водни бои.
 Скъпи са в живота цветовете -
от детството си носим най-чистите мечти,
най-красивите бои са от цветята и небето.
 Най- важните са: Свободата, Любовта и Ти!
13.04.2014
NeVa


© Нева Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??