Nov 23, 2014, 11:42 AM

* * * 

  Poetry » Love
427 0 0

Танцува вятърът юнак с вълните,
сред бурното разпалено море,
там където любовта шептеше,
че в мрежа ще ме оплете...

 

Повярвах сляпо в оня порив
на чайки бели в песента,
дето пееха,че ще те има
до мене буря и жена...

 

И пада пак одеждата красива,
прегърнала прозрачната ти плът,
ръцете в болка те звовът,
да те докосват, любовта да възродят...

 

Не питай как, целувай пак,
пред нас е млад вечерен мрак
и щом изгрее огнен знак
ще бъда твой, ще бъда пак..

 

И знам ще бъда после сам,
но не ще да съжаля и грам,
че отдадох се на твоя плам,
ще светя вечно с него знам...

 

А тази ярка светлина,
пътека ще чертае през света,
там където ще живее
непорочно свята любовта.

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??