Oct 26, 2012, 4:22 PM

Да не заспиваме 

  Poetry » Love
668 0 0

Обичам да заспивам във ръцете ти -

светът да бъде приказно владение

от твои истини

и мои сънища,

и лунни отражения.

Обичам да заспиваш във очите ми - 

до миг последен, вкопчен в зеници,

сред рой къдрици,

"лека нощ"-и

и измислици.

 

Обичам да сънувам до сърцето ти - 

пулсът ти ми свири на цигулка

едни балади,

но щастливи,

много влюбени.

Обичам да сънуваш във ръцете ми - 

и с утрото като нектар от тичинки

по мойта кожа

да усещам

аромата ти.

 

Но тази вечер няма да заспиваме.

Не искам да се будя във ръцете ти,

създай ми спомени -

неземно истински,

безумно наши.

Не, тази вечер няма да заспиваме.

Нощта е цяла пясъчен часовник.

Звездите се преструват

на песъчинки - 

броят ни мигове.

 

А изтекат ли до едничка,

ще те загубя.

Оставам будна.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??