Sep 28, 2021, 12:08 PM

Да опазим 

  Poetry
283 1 2

 

Кой казва, че ще свършат чудесата?
Това не може лесно да се случи.
Не е ли чудо всъщност, на земята
най-верният приятел, че е куче? 

 

Не е ли чудо всяка птича песен,
перфектната извивка на дъгата?...
Във чудеса, животът е облечен
и чудесата раждат красотата. 

 

Щом миговете са неповторими,
а слънцето от изток все изгрява,
то чудесата значи, че ги има
и в тях човекът дишащ се надява. 

 

Не са ли чудо всичките любови?
Не са ли чудо огънят, водата?...
Дори и непонятното ни чуди
когато ни почука на вратата. 

 

Не! Чудесата няма да изчезнат!
Осмислят ни престоя на земята.
България е приказно чудесна,
нека я опазим за децата! 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??