Да питам, боли ли щом те изоставят,
обидят и отритнат наведнъж,?
боли ли щом със пръст към тебе сочат
и с думи тежки остри повече от нож,?
като стрели отровни проникващи дълбоко
в теб,обиди и лъжи прости ли,на тоз:
"Обичащ те Човек",?, на тоз Човек за който
бе готов на всичко,за който даваше и сетния си дъх,
Човекът с главно Ч ,когото - боготвореше,
защото той за тебе бе любов? Да питам,той ли бе причина,този същият Човек,заради когото ти зареше,летеше и му вярваше до гроб,?
Той ли беше радост и вълнение, безсънни нощи,
мъка и тъга,той ли беше сълзите в очите,?
той ли беше всичкото това?
Просещ обич като милостиня, като бездомник залък под дъжда, за тоз Човек сега ли страдаш, за него ли било е всичкото това?
Да питам още, и какво ти даде той в замяна,?
да той,?,този същият Човек, болка сълзи и разочарование, и още го обичаш,вярвайки до гроб.?
Виждам те,усещам те как страдаш, вярвам ти - боли това, но вярвай още,той теб не заслужава, повярвай ми,че той ще страда, ще страда много за това.
Съвет не мога да ти дам, но зная,
ще мине време,ще се смеем на това,
на тоз "Човек" в кавички казан
и за неговата простота.
© Ganyo Ganev All rights reserved.