Този ден ще тачим празника със жест
не по задължение и в нечия си чест,
от уважение към името безсмъртно
на светеца Атанас и с благослов -
доброто да пребъде в нас.
За мъдри, кротки старини,
достойни за светото име,
на внука сбъднати мечти
и успехи в бъдните години.
И както във легендата -
да няма зима във сърцата,
лятото със име да зовете.
благословени да са ви делата!
Останете хора!... И Бъдете!
Според легендата свети Атанас безсмъртен
изпраща зимата и призовава лятото.
Честито на всички именници!
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.
лятото със име да зовете.
благословени да са ви делата!
Останете хора!... И Бъдете!"
...........................................
И нека пребъде човешкото в човека,
нека се сбъдне написаното от теб, Гинче,
прекрасно и много актуално послание се
съдържа в оригиналния ти стих!
Поздрави за мъдрата поетеса!
БЪДИ!