May 26, 2012, 4:15 PM

Да те обича художник 

  Poetry » Love
1173 2 14

Да те обича художник

 

 

 

Той знае как да потопи четка в тъгата ми

и после да нарисува в очите ми цветни искри.

Той знае как да открие полутоновете в душата ми
и да ги превърне в творбата си с най-много лъчи.

Той знае как да прокара пръсти по линиите ми

и от това всичко около нас да затрепти.

Той знае къде точно се крият нюансите ми

и от това най-нежната си картина да сътвори.

Той знае къде е най-светлият тон на ласките ми

и как мястото му в палитрата си да пресуши.

Той знае как да вземе любовта от сърцето ми

и след това да я вплете в картина, от която боли.

Той знае как да откъсне маслините от очите ми

и в маслинова гора - пейзаж да ги претвори.

Той знае как да обере маковете от устните ми

и да накара импресия - пролетна да зацъфти.

Той знае как да вземе нощта от косите ми

и после в мрачна картина - ревност да изгори.

Той знае как да откъсне поглед от извивките ми

и после страстта си дива в чудно платно да усмири.

..........

..........

А аз знам какво е художник да те боготвори.

Хубаво е! Много е хубаво! Плаче ти се... И ти се лети...

 



© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??