Бели маргаритки весело надничат
и парички малки някои ги наричат...
Сред тревата росна усмихнато живеят
и птички гласовити нежно, чудно пеят...
Клонче черешово, беличко се вее,
там близичко щъркелче гнезди, живее...
Ех, Пролет красива, с птичи напеви,
тревите крехки, зелени... нагоре поели...
Дишам с наслада твоя аромат,
здравец се усмихва с лилавия цвят,
жужат и пчелите в пролетна наслада,
да те срещна, Пролет, за мене е награда!
© Елена Калчева All rights reserved.