Jan 22, 2011, 5:57 PM

*** 

  Poetry » Phylosophy
559 0 1

Някои хора обичат дъжда,

 аз не всякога го обичам...

Зависи как вали, как попива в пръстта...

дали се носи в танц със моя ритъм.

 

Зависи как ме приласкава и докосва,

дали събужда цветен сън, или пробожда с тръпки на студа,

дали ме пречиства, или ме измокря до кости,

дали ме съживява, или ме облива със мръсна вода...

 

Някои хора обичат дъжда,

аз предпочитам в локви слънчеви да газя...

Случва се със слънцето да го вплета в дъга,

но най-често за сълзите си го пазя...

© Дарена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добро е - а и се покрива с моето отношение към дъжда
Random works
: ??:??