Feb 25, 2011, 11:59 AM

Дали 

  Poetry » Love
513 0 0

Дали ще ме посрещнеш днес на прага,

с вперени в мен очи, с протегнати ръце?

Дали душата ти – светилник в мрака,

ще приласкае изнуреното от път сърце?

 

Дали и ще поседнем  там под липата,

където изпроводи моята душа на път?

И толкова сълзи изплака тя горката,

тъгувайки за своя  свиден, роден кът.

 

Откъсната от своя дом и единение,

изпратена съвсем сама в тъмнина.

Получи тя свещеното прозрение,

че с Бог - тя никога не е оставала сама.

 

И в миг страхът в душата ми изчезна.

Позна тя своя роден дом навред.

С божията обич и мечтите вечни,

душата ми отново литна пак напред.

© Валентина Недялкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??