Какво да бъдеш по-напред?
Жена, или човек?
Да бъдеш верен Богу,
или Роду?
Дали да си аристократ в душата,
или на парàта?
Аз, да ви кажа, съм скромна.
Не съм богоподобна.
Първо съм човек
- аристократ в душата,
после - всякаква,
на хората в устата!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.