Nov 6, 2008, 11:04 AM

Дали ще те намеря 

  Poetry » Love
515 0 3

Оловно-сиво като похлупак върху ми
отново небето  над мене напира,
разкъсах облаците му,  задето,
и слънцето издърпах - да ми свети.

 

Разпръснах птиците - във четири посоки.
Поръчах им да тръгнат да те търсят.
А там, високо, бързат ветровете,
във вечния  си бяг да те догонят.

 

Тогава слънцето се спусна над морето,
прегърна го в прегръдка златна.
А утрото бе толкова красиво!
И втурнаха се във разходка необятна.

 

А аз седях встрани и скришом им завиждах
за мъничката свобода, що имаха.
Седях и се любувах на магията,
която в утрото с усмивка сътвориха.

 

Дочувам музика... Вълните весело нехаят,
макар в последния си път при своя бряг
се спират уморени. И там във някакви
измислени... във пясъчните кули се разбиват.

 

И в миг ще легнат върху пясъка,
доволно ще разлеят своите истини
за някакви несъществуващи химери,
щастливи, че все пак са го открили.

 

... А аз?! Дали ще те намеря?!

Дали ще те открия, някога?

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубав стих, Нели!!! Поздрав!
  • Няма как да не го намериш. Ти си търсеща жена и ще получиш всичко, което поискаш
  • Рзабира се,че ще го намериш...Енергията на стиха тие много силна,така че е 100% сигурно!!!Поздравления!!!
Random works
: ??:??