Oct 3, 2009, 10:45 PM

Дали съдбата и мен ще погали? 

  Poetry
725 0 3

Животът ми е омагьосан кръг

и в него се въртя обезумяла.

Където ида ми подлагат прът

и срещам само болка и раздяла.

 

Събуждам се с надежда всеки ден,

но после съм отново обезверена,

защото светът е зъл и студен...

човешка злоба, нечовешки студена!

 

Все пак вярвам в светлия час,

когато съдбата и мен ще погали.

Неуморно, безкрайно се боря аз

за своите дребни, човешки идеали.

 

Моля се Господ да чуе молбата ми.

Да каже: "Стига, дотук бяха тъжните дни!

Ето ти обич и сила! Ето ръката ми!

По пътя широк напред гордо тръгни!"

© Катерина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??