Nov 6, 2016, 9:55 PM

Дали, защото късна есен е 

  Poetry » Other
712 1 1

Дали защото късна есен е
и на ноември нощите са дълги. 
По устните се давят пак мълчания,
примесени със нотки вледенени.

 

Или защото всъщност през ноември
се изброяват листите самотни.
И няма ги и птиците отлитнали, 
а празните гнезда са кукувичени.

 

Навярно затова трели от обич
не сее вече вятърът студен.
В любов с "Обичам" ми се врече, 
но вече в мене не си влюбен.

 

А аз, уж вряла и кипяла, 
познала всичко в любовта...
как все пак досега не бях разбрала,
че всъщност съм си сам-сама...

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми! Образите на есенния ноември примесени с темата за любовта! Поздравления и най-висока оценка.
Random works
: ??:??