Sep 27, 2011, 6:51 PM

"Далновидност" 

  Poetry » Civilian
996 0 3

                         "ДАЛНОВИДНОСТ"

 

                                          1.

     За да проявяваме тактичност,

                         нарекохме ги нежно "Роми".      

     А те за благодарност,

                    макар че вече ВЕК

                                    не ходим със потури,

     презрително наричат ни "Гяури"...*

     И, макар че Българска държава

                         за тях се грижи и се вайка,

     на всяка крачка псуват ни на майка...

     Отвърнеш ли им с нещо,

                  веднага ставаш лош

                              и мигновено вадят нож.

     Не се надявай на Полиция,

                                                 Закон и Съд!

     Прекръсти се и избягай,

                      за да не настъпи край

                                      на земния ти път...

 

                                        2.

     Настана "Демокрация"!

                             И Народът се разшета.

     И литнаха главите

                     "Ромски" и "Гяурски"

                                   по цялата Планета.

     Но "Ромите", макар и да се мръщят,

              от Европа честичко ги връщат...

     Така че "Бате Бойко",

                              пазете зорко "Ромите"!

     Оставете да си правят

                        полските набези

                                               и погромите !

     И за най тежко провинение,

                   не ги изпращайте в затвора.

     За да не остане

                       моята Родина

                                        съвсем без хора...

 

     * "Гяури" /турски/ Неверници

 

 

     Написано от "Гяурин", който е псуван

     на майка, наричан "гяур", краден мно-

     гократно и му е ваден нож при залавя-

     не в кражба в негов частен имот, от

     благородни роми.

 

 

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрав за стиха! Нататък не продължавам, за да не ми изтрият коментара като подбудителство към етническа война...
  • Мъчно, мъчно, но какво да правим? Явно да си ром си е благословия, ама от къде този късмет. Откровенно казано не чета гражданска поезия, но този стих привлича.
  • С огромно съчувствие и съжаление!Поздрав за стиха!
Random works
: ??:??