Jan 26, 2019, 12:05 AM

****@ 

  Poetry
225 0 0

нещо за душата 
може би чаша с цветя
или на канела аромата
посипан върху печена тиква вечерта

 

или може би да съзерцаваш картина
рисувана от буйни искри
как димът писука през комина
а снегът тихичко скрипти

 

или как минувачите танцуват
под ритъма на оркестъра благ
как морето тихичко лудува 
завладяно от нежния и смях

 

или да търсиш четирилистна детелина
сред поле от вълшебни цветя
с емоция от сърдечна мандолина
на игрива лунна дъга

 

ще има ли още нещо за душата
сред карнавала от чудеса
или тихичко заглъхва светлината
и започва царството на съня 
 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??