Apr 10, 2018, 11:42 PM

Де се е чуло и видяло, петък - работен ден 

  Poetry » Humour, Аcrostis
671 0 4

Днес нали е петък ден?

Е, работен... и за мен.

Само че ме тъй мързи,

едва местя си очи.

Едва мърдам, да ви кажа.

Честно, падна ми волтажа.

 Умно гледам, но уви,

лоша мисъл ме мори:

"Оф, да взема да си ходя

в къщи да разпусна кожа,

и нали съм работач,

духом ще съм все със вас.

Яко мускули ще свивам,

ловко длани ще потривам,

оглушително ще пъшкам,

 пиперливо ще се тръшкам..."

 

Е, до тука със мечтите,

тайно шефът появи се.

Ъгловато ме погледна,

косо ме с белтъци стрелна.

Рипнах бърз като стрела,

 атлетично при това.

Бодро взех се във ръце,

огън вложил във сърце.

 

Те така за петък значи

Ем, мързи ма, ем, обаче

няма кеф без антикеф

дебне ли те "супер" шеф.

 

Еднолично аз разбрах,

не ми требе гладен страх.

 

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??